Kereskedelmi egységek, irodák és bevásárlóközpontok fertőtlenítése UV robottal

Hatékony, automatizált, 99%-os baktérium- és gombaölő hatású fertőtlenítés vegyszerek nélkül

Ezen az oldalon bemutatjuk, miért fontos és mi a leghatékonyabb módja a kereskedelmi egységek, boltok, irodák, irodaházak, áruházak és bevásárlóközpontok megfelelő fertőtlenítésének.

Kereskedelmi egységek, boltok és üzletek fertőtlenítése

Miket és miért érdemes fertőtleníteni a kereskedelmi egységekben, boltokban, üzletekben?

A különböző kereskedelmi egységekben minden nap rengeteg ember megfordul, ez pedig növeli a kórokozók terjedésének kockázatát. Éppen ezért különösen fontos a boltok, üzletek fertőtlenítése. Fokozott figyelmet igényelnek a vásárlók által gyakran érintett felületek. Érdemes előzetesen felmérni, hogy a vásárlótérben melyek azok a berendezési tárgyak, eszközök, amelyeket a vásárlók folyamatosan megérintenek.

A gyakran megérintett felületek közé tartoznak többek között a bevásárlókocsik és -kosarak, az ajtók és kilincsek, a hütőpultok fogantyúi, a pénztári áruszalag, az önkiszolgáló pénztárak rakodófelülete, az érintőképernyők, a bankkártya-terminál. Ide tartozhatnak még a polcok, az azokon elhelyezett áruk és az üzlethelyiségek egyéb területei is. Árufeltöltéskor és árumozgatáskor a dolgozók számára kesztyű viselését szükséges előírni. Amennyiben ez nem történt meg, az árufeltöltő gépek és eszközök fertőtlenítése is szükséges.

Járványok, vírusok idején kiemelt fontosságú a kereskedelmi egységek, boltok és üzlethelyiségek hatékony fertőtlenítése, a további óvintézkedés betartása mellett (például koronavírus idején a kéz fertőtlenítése, maszk használata és kesztyű viselése kiegészítéseként). Ezzel megakadályozhatjuk, illetve csökkenthetjük a kockázatát annak, hogy a vásárlók elkapják egymástól a vírust.

Mi a leghatékonyabb módja a kereskedelmi egységek fertőtlenítésének?

Csak manuális takarítással nehéz távol tartani a rengeteg különböző vírust és baktériumot az ütlethelyiségektől. A védekezésben fontos szerepet töltenek be olyan, kifejezetten fertőtlenítésre használatos módszerek, melyek bizonyítottan hatékonyan bánnak el a kórokozókkal. Bár több, különböző fertőtlenítő módszer létezik, az UV robot kétségkívül az egyik leghatékonyabb megoldás.

Az UV robotot jelenleg több mint 40 országban használják eredményesen kórházak, közlekedési járművek, ipari egységek, irodák és kereskedelmi egységek fertőtlenítésére. Az UV-C fénnyel fertőtlenítő robotok, a manuálisan vagy UV lámpával végzett fertőtlenítésnél jelentősen hatékonyabban és gyorsabban fertőtlenítenek minden olyan területet és felületet, ami az útjukba kerül. A mozgó, minden szögből való megvilágításnak köszönhetően olyan területekre is elér az UV robotok hatása, amit manuálisan vagy statikus eszközökkel nem érnénk el.

Az UV-C fertőtlenítés további előnye, hogy nem jár sem egészségügyi veszéllyel, sem környezeti terheléssel. Az UV-C sugárzást (germicid lámpát) használó gépek mindegyike úgy van kialakítva, hogy ne veszélyeztesse az egészségünket, ezért nyugodtan használható a sok vásárló által látogatott üzlethelyiségek fertőtlenítésére.

Iroda és irodaház fertőtlenítése

Miket és miért érdemes fertőtleníteni az irodákban, irodaházakban?

Minden olyan hely, ahol több ember, huzamosabb ideig tartózkodik egy légtérben, ideális környezet a kórokozók terjedésének. Nem kivételek ezalól az irodák és irodaházak sem. A munkahelyeken a számítógépek billentyűzete, a közös konyhák, étkezők, használati tárgyak, kilincsek, nyáron a helyiségek klímaberendezései mind-mind fokozott veszélyt jelentenek a dolgozókra nézve.

A munkahelyek higiéniai szempontból gyakran rendkívül elhanyagoltak. A takarítást végző cégek a heti rendszerességű, vagy akár mindennapos takarítás során nem fordítanak elég figyelmet a használati eszközök és minden felület gondos fertőtlenítésére. Ennek legfőbb oka, hogy egy alapos fertőtlenítés rendkívül időigényes művelet lenne. Pedig a mosdók és egyéb helyiségek takarításán és kézfertőtlenítők kihelyezésén túl különösen fontos elég figyelmet szentelni az irodák fertőtlenítésére is.

Az iroda fertőtlenítése a munkáltató számára egyértelműen megtérül, hiszen a betegség következtében kieső munkaerő mindenképpen veszteség lenne a foglalkoztató számára. Járványidőszakban pedig különösen fontos, hogy megvédjük a munkavállalók egészségét, a tömeges munkaerő kiesés ugyanis fokozott anyagi terhet jelent egy vállalkozás számára. Azon munkahelyek rendszeres fertőtlenitése különösen ajánlott, ahol a dolgozók közvetlenül érintkeznek az ügyfelekkel.

Mi a leghatékonyabb módja az irodák és irodaházak fertőtlenítésének?

Az irodák fertőtlenítésének több módja ismert, melyek közül a leghatékonyabb, olyan vegyszermentes megoldás, amelynek nincs egészségügyi veszélye, az UV fénnyel történő fertőtlenítés. Az UV-C fény segítségével a munkahelyek higiéniai kezelése egyszerű és hatékony, kiegészíti a napi, vagy heti takarítást.

Az UV-C technológiával végzett fertőtlenités jelentősen csökkenti a munkahelyi fertőzések kockázatát. Az UVD robottal történő fertőtlenítő eljárás különösen gyors és hatékony: míg egy ugyanakkora iroda fertőtlenítése manuálisan 120 perc lenne, kézi UV lámpával pedig 82 perc, addig UVD robottal mindössze 8 percbe telik. A mozgó robot továbbá olyan helyeken is kifejti a hatását, amik kézzel vagy statikus UV-C lámpákkal nem, vagy csak nehezen érhetőek el.

Bevásárlóközpontok, áruházak fertőtlenítése

Miket és miért érdemes fertőtleníteni a bevásárlóközpontokban és áruházakban?

A bevásárlóközpontokban még a kereskedelmi egységeknél is több vásárló fordul meg nap mint nap, emiatt még több a veszélyforrás a kórokozók terjedésére. A boltok esetében már említett, a vásárlók által leggyakrabban érintett felületeken túl nem szabad megfeledkezni a padok, mosdók, liftek és próbafülkék fertőtlenítéséről sem.

Az áruházak fertőtlenítése nem csak járványok idején fontos, hiszen a vásárlók védelme minden helyzetben kiemelt jelentőségű. A napi szintű, vagy akár naponta többszöri takarítás nem elegendő a baktériumok és vírusok távoltartására. A bevásárlóközpont üzleteinek, folyosójának, ajtajainak, mosdóinak és liftjeinek fertőtlenítésével viszont minimálisra csökkenthetjük a fertőzések terjedésének kockázatát.

Mi a leghatékonyabb módja a bevásárlóközpontok fertőtlenítésének?

A bevásárlóközpontok nagy méretéből adódóan manuális fertőtlenítéssel csaknem lehetetlen távol tartani a vírusokat és baktériumokat. Az áruházak fertőtlenítésére az egyik leghatékonyabb módszer az UV fénnyel, ezen belül is az UVD robottal történő fertőtlenítés.

Az UV robot mozgó működésének köszönhetően árnyékolt helyekre is elér. Bármilyen magasságig hatékonyan fertőtlenít, a padlótól egészen a plafonig. A manuális módon vagy statikus eszközökkel (például UV lámpa) történő fertőtlenítés jelentősen lassabb és kevésbé hatékony módszer. Az UV-C fénnyel való fertőtlenités további nagy előnye, hogy nem káros sem a környezetre, sem az élőlényekre, nem veszélyezteti a vásárlók egészségét, ezért nyugodt szívvel használható bevásárlóközpontok fertőtlenítésére.

Hogyan működik az UV fertőtlenítés?

Az ultraibolya (UV) sugárzás a 10-400 nanométerig terjedő spektrumot magába foglaló elektromágneses hullám. Az UV sugárzást a természet biológiai fegyverként használja a különböző baktériumok, vírusok, atkák és egyéb organizmusok ellen.

Az UV-C sugárzás DNS-károsító hatásával szaporodásképtelenné, fertőzésképtelenné teszi a baktériumokat, vírusokat és egyéb kórokozókat. Ezen organizmusok DNS-ének abszorpciós spektruma 260 és 280 nm közé esik, pont mint az UV-C sugárzás, igy tudja hatékonyan kifejteni a hatását.

Az UV-C fényt előszeretettel használják csírátlanításra, mert az ózonos vagy vegyszeres fertőtlenítéssel szemben nincs mellékterméke. Az UV fénnyel történő csírátlanítás eredményes védekezést jelenthet az összes jellemzően előforduló mikroorganizmussal, többek között a Coli baktérium, SARS, legionella vagy penésszel szemben. A germicid UV-s fényforrások csíramentesítő hatása hozzájárul a steril körülmények létrehozásához zárt helyiségekben.

Szeretné kipróbálni az UV robotot?

Az UVD robot előnyei

Az UV fertőtlenítés, ezen belül is az UVD robottal történő fertőtlenítés széleskörűen és hatékonyan alkalmazható a vírusok és baktériumok eltávolítására. Az UV robot gyors, vegyszermentes megoldást kínál nagy területek fertőtlenítésére is. Az UVD robottal jelentősen gyorsabban és alaposabban fertőtleníthetőek orvosi rendelők, iskolák, óvodák, idősotthonok, közintézmények, irodák, áruházak, kereskedelmi egységek és közlekedési járművek is. Az UV robot hatékony eszköz a koronavírus elleni védekezéshez is.

A statikus UV lámpákkal ellentétben a mozgó UV robot bejárja a megadott területet. Az UV robot képes minden szögből megvilágítani a fertőtlenítendő felületeket, így olyan helyeken is hatékonyan fejti ki hatását, amiket a statikus eszközök nem érnek el. Továbbá rendkívül gyorsan és hatékonyan fertőtlenít, egy ugyanakkora terület fertőtlenítése kézi fertőtlenítéssel mintegy tizenötször annyi időt venne igénybe, mintha UV robotot használnánk.

Szeretné kipróbálni az UV robotot?

Az UV Sheriff önjáró UV fertőtlenítő robotok bérbeadásával, lízingjével és értékesítésével foglalkozik. További információkért olvasson tovább UV fertőtlenítő szolgáltatásainkról! Amennyiben felmerült Önben bármilyen kérdés a technológiával, árakkal, vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, keressen minket!